Cosmeticaregistratie

Cosmetica registeren? U moet een product Informatie File maken én het product notificeren. Hoe? Lisam Nederland B.V. kan u helpen.
Neem contact op

Het op de markt brengen van cosmetica vraagt  de nodige aandacht. Om een veilig gebruik voor de consument te garanderen, stelt de EU eisen (EU cosmetica verordening 1223/2009).

Product Informatie File en INCI etikettering

U bent verplicht om een Product Informatie File (PIF) samen te stellen. In deze PIF staat alle informatie over het cosmetica product, van fabricage tot de etikettering in INCI namen. In het dossier  vindt u bijvoorbeeld informatie over de productsamenstelling en -kwaliteit, labelinformatie en een uitgebreide veiligheidsbeoordeling.

Notificeren in CPNP

Naast het maken van een PIF dossier bent u ook verplicht om het product te notificeren via een online portal, de Cosmetic Product Notification Portal (CPNP).  Via deze portal maakt u kenbaar dat u een veilig product op de markt brengt. Bij calamiteiten zoals bijvoorbeeld allergische reacties, kunnen relevante autoriteiten (zoals ziekenhuizen of de Voedsel & Warenautoriteit) snel zien om welke chemische stoffen het gaat.

Lisam Nederland B.V. kan u helpen om het gehele registratieproces overzichtelijk en efficiënt aan te pakken.

groepsfoto

LISAM CHESSOL creëert overzicht

Lisam Nederland B.V. werkt met het softwarepakket van LISAM-CHESSOL. Dit is dé softwaretool voor het samenstellen van  een overzichtelijk PIF dossier. Met één druk op de knop voorziet de ingenieuze rekentool in een complete cosmetische veiligheidsbeoordeling (Cosmetic Safety Assesment). Volledig afgestemd op de EU cosmetica verordening 1223/2009.
Uiteraard geeft het programma ook overzichtelijk informatie over alle etiketteringseisen.

Lisam Nederland B.V. ondersteunt u graag!

Lisam Nederland B.V. doet het vóór u

Wij stellen de gehele PIF voor u op en accorderen deze. Indien gewenst kunnen we het product ook voor u notificeren.

Het enige wat u zelf hoeft te doen is het aanleveren van zo compleet mogelijke informatie over o.a. de receptuur, de gebruikte grondstoffen en vereiste laboratoriumtesten. Uiteraard geven wij nauwkeurig aan welke informatie u moet opvragen bij u toeleveranciers. Wilt u liever dat wij dat ook voor u regelen? Dat kan. Wij treden op als tussenpersoon voor het aanvragen van de informatie en voor het laten uitvoeren van de laboratoriumtesten.

U doet het zelf, Lisam Nederland B.V. ondersteunt

Stelt u de PIF’s liever zelf samen? Dat kan. Lisam Nederland B.V. is officieel distributeur en trainer van CHESSOL. Wij leren u om zelfstandig met CHESSOL te werken. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht voor ondersteuning.

Wij staan graag voor u klaar om informatie te geven over de mogelijkheden.

Het werken met Lisam Nederland B.V. voor cosmeticaregistratie heeft één groot voordeel. Wij zijn ook zeer ervaren in het samenstellen van Veiligheidsinformatiebladen (VIB). In het Engels worden deze Material Safety Data Sheets (MSDS) genoemd. Deze bladen zijn nodig voor het maken van het PIF dossier. Het hiervoor gebruikte softwarepakket LISAM-ExESS werkt feilloos samen met LISAM-CHESSOL.