EU Poison Centre Notification (PCN)

Software als Lisam ExESS en ChemADVISOR bieden
houvast bij uw beheer van gevaarlijke stoffen.
Neem contact op

Uitleg softwaregebruik

Verkoper van Lisam

Veel softwarepakketten

De EU PCN is een verplichting die komt kijken bij het werken met chemische stoffen. Het is niet de meest gemakkelijke wereld om wegwijs in te worden, waardoor het van belang is om PCN-advies te ontvangen en om eventueel een opleiding te volgen. Wil je advies over de implementatie van software zoals Lisam, het genereren en managen van UFI-codes en het uitvoeren van PCN-aanmeldingen? Wij helpen je verder.

Wat houdt de EU PCN in?

PCN staat voor Poison Centre Notification. Dit format hanteert informatie-eisen van de EU in jouw PCN-dossier. Dat betekent dat jij als producent van chemische samenstellingen de exacte concentraties of concentratiebereiken voor zowel de gevaarlijke als niet-gevaarlijke componenten moet aangeven met het gebruik van UFI-labels. Het is aan te raden PCN-advies te vragen of een opleiding te volgen voor dit ingewikkelde proces, zeker wanneer je er geen ervaring mee hebt. Wij geven je daarom PCN-advies op maat en bieden een opleiding voor softwaregebruik zodat je voldoet aan de EU PCN. Hierin laten we zien hoe je een MSDS opstelt en hoe je gevaarlijke stoffen en producten aanmeldt op de EU-portal.

groepsfoto

Neem contact met ons op

Is jouw bedrijf op zoek naar een kennisplatform of een adviseur in gevaarlijke stoffen die van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie? De medewerkers van Lisam Nederland bieden jou software aan waarmee we bedrijfsprocessen efficiƫnter en daardoor effectiever maken. Wil je meer informatie over het PCN-advies dat wij aanbieden en de bijbehorende opleiding die wij geven? Neem contact met ons op door te bellen naar 0529 820211 of het contactformulier in te vullen. Samen zorgen we voor de correcte EU PCN.

LISAM ExESS Cosmetics