MSDS veiligheidsbladen

Software als Lisam ExESS en ChemADVISOR bieden
houvast bij uw beheer van gevaarlijke stoffen.
Neem contact op

Uitleg softwaregebruik

Verkoper van Lisam

Veel softwarepakketten

Een material safety data sheet (MSDS), ook wel veiligheidsblad genoemd, is een document waarin de gevaren van een gevaarlijke stof of mengsel omschreven staan. Tevens worden hierin adviezen vermeld over hoe men er veilig mee werkt. Moet jij een MSDS opstellen, maar weet je niet precies hoe? Bij Lisam Nederland B.V. helpen we je verder.

Een MSDS opstellen en veiligheidsbladen volgens de gestelde eisen invullen

Belangrijk om te weten is dat het opstellen van een MSDS wettelijk verplicht is voor jou als producent, importeur of mixer van gevaarlijke stoffen. Echter is het opstellen van een MSDS geen makkelijk klusje en zijn er veel regelgevingen over de informatie die in de veiligheidsbladen moet staan. Denk aan de chemische samenstelling van het product, de vereiste persoonlijk beschermingsmiddelen en eisen rondom transport en afvoer. De vele regelgevingen maken het een ingewikkeld en tijdrovend proces. Gelukkig is daar Lisam ExESS®: dé software waarmee je alle zaken rondom chemische stoffen regelt. Steeds meer bedrijven kiezen voor deze software, waarmee ook jij straks zelf jouw veiligheidsinformatiebladen opstelt.

mensen die voor een bedrijfspand staan

Volg een training of schaf de software aan

Bij Lisam Nederland B.V. bieden wij een opleidingstraject voor het softwaregebruik van Lisam en leer je in praktijk hoe je veiligheidsinformatiebladen en labels creëert. Wij gaan met uw team aan de slag om alle ins en outs van deze geavanceerde software door te nemen. Wil je meer weten over het opstellen van een MSDS of over hoe u met behulp van onze software op correcte wijze veiligheidsbladen creëert? Neem dan eenvoudig contact met ons door te bellen naar 0529 820211, een e-mail te sturen naar Danielle.deJager@lisam.com of ons contactformulier in te vullen.

LISAM ExESS Cosmetics