Software voor het beheer van gevaarlijke stoffen

Software als Lisam ExESS, Publichem en Chemspector bieden houvast bij uw beheer van gevaarlijke stoffen.
Bekijk onze diensten

Met de juiste software kun je het beheer van gevaarlijke stoffen een stuk gebruiksvriendelijker maken. Ons pakket ExESS is al jaren bekend als een sterke tool in de markt op het gebied van beheer van gevaarlijke stoffen. Doordat wij voor onze services en dienstverlening zelf gebruik maken van ExESS kunnen we jou ook opleiden in het gebruik hiervan. Daarnaast zijn we voor jou de ideale partner door onze kennis rondom het opstellen van veiligheidsinformatiebladen. Denk hierbij aan VIB-software, MSDS-software, SDS-software en software voor veiligheidsinformatiebladen.

De mogelijkheden binnen software voor het beheer van gevaarlijke stoffen

Lisam Nederland is leverancier(en tevens frequent gebruiker) van het pakket ExESS. Dit is software voor het beheer van en de omgang met gevaarlijke stoffen. Tevens is de software geschikt voor het opstellen van veiligheidsinformatiebladen, maken van labels, beheren van de documentenstroom, volgen van gevaarlijke stoffen en het maken van transportdocumenten. Het ExESS pakket is software in een modulaire vorm. Hierdoor kunnen wij deze stellen naar jouw behoefte. Of het nu gaat om VIB, SDS, MSDS, ADR, PIF of documentenbeheer: wij stellen samen de mogelijkheden vast.

LISAM ExESS

Met LISAM ExESS inventariseer, calculeer, rapporteer en beheer je eenvoudig gevaarlijke stoffen volgens de geldende wet- en regelgeving. Het programma is niet alleen geschikt voor de Nederlandse markt en regelgeving. De VIB/SDS-software houdt rekening met regels op de EU-markt en daarbuiten markt én vertaalt veiligheidsbladen in de voor jou benodigde talen.

PubliChem

Met Lisam Publichem distribueer je door de hele distributieketendocumenten, in diverse formaten zoals een WIK of PCN-dossier, te koppelen aan de juiste gevaarlijke stoffen. Dit allemaaln conform artikel 36 in REACH. Met Publichem kun je SDS/VIB/MSD opvragen bij leveranciers. Zo beheer je al je documenten op één platform.

Chemspector

Chemspector is de module die ontwikkeld is om gevaarlijke stoffen binnen een bedrijf te volgen en om de opslag en de verplaatsingen van deze stoffen inzichtelijk te maken en te houden. Het is een webapplicatie met een duidelijke en vriendelijke software om collega’s in de distributie snel toegang te geven tot SDS/VIB-informatie van de gevaarlijke stof waar zij mee werken.

Chessol

Maak of werk je veel met cosmeticaproducten? Met Chessol kun je bijvoorbeeld je Cosmetic Product Information Files (PIF) maken. Ook kun je een IFRA-rapport maken of een CPNP-notificatie verrichten.

CDP

CDP is het Collaborative Data Platform van Lisam Nederland, gratis bij jouw licentie! Organiseer, update en haal eenvoudig alle nieuwe regelgeving (meer dan duizend lijsten) op vanaf één plek dankzij ons collaboratieve dataplatform (CDP). Je hoeft niet te wachten op officiële updates van ExESS, maar kunt de lijsten zelf updaten zodra ze beschikbaar zijn. Lisam Nederland beschikt over een team Wikichemia dat gestructureerd alle wet- en regelgeving bijhoudt!

Benieuwd welk softwarepakket bij u past? Wij helpen u graag!

Neem contact op

Lisam Nederland B.V. maakt tevens gebruik van de volgende software:

Chessol

Maakt of werkt u veel met cosmetische producten? Hiermee maakt u bijvoorbeeld uw Cosmetic Product Information Files (PIF).

Stoffenmanager

Net als ChemSpector kunt u met deze praktische tool de risico’s van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek inventariseren.

Ervaar de voordelen van onze ervaring met veel software

Met de juiste software, zoals Lisam ExESS, kun je het beheer van gevaarlijke stoffen een stuk gebruiksvriendelijker maken, terwijl VIB-, MSDS- en SDS-software het opstellen en beheren van veiligheidsinformatiebladen eenvoudiger maken. Maak kennis met onze veiligheidsadviseurs en gebruik onze kennis en ervaring. Naast software zijn wij ook uw kennispartner voor veiligheidsinformatiebladen. Bel ons via 0529 820211 om de mogelijkheden te bespreken of vraag om meer informatie over ons bedrijf.

LISAM ExESS Cosmetics