Lisam Nederland – jouw projectmanager gevaarlijke stoffen

Neem contact op

Hoe classificeer ik mijn producten volgens het CLP? Wat moet ik weten over de opslag van gevaarlijke stoffen? In welke zin moet ik in aan REACH voldoen? En als ik gevaarlijke stoffen wil transporteren, wat moet ik dan doen?

Wie is verantwoordelijk voor het beheer?

De omgang met gevaarlijke stoffen roept regelmatig (nieuwe) vragen op, zowel op het gebied van arbo, milieu als veiligheid. De praktijk leert dat bij veel bedrijven, veel mensen wel ‘iets’ weten over  arbo, milieu en veiligheid. Zij doen het naast de andere vele taken. Maar wie is dan precies verantwoordelijk voor wat?

Lisam Nederland kiest voor projectmatige aanpak

Lisam Nederland staat voor duidelijke en evenwichtige lijnen. Wij streven naar een heldere taakverdeling en eenduidige systeeminrichting. Wij zijn je projectmanager, veiligheidsadviseur en/of coördinator in één. Zo brengen wij jouw projecten tot een goed einde, bijvoorbeeld op het gebied van:

mensen die voor een bedrijfspand staan
  • REACH
   Na een korte, interactieve REACH-sessie (plm. vier uur), krijg je een eerste aanzet voor een actieplan. Van daaruit werken wij samen verder.
  • CLP
   Lisam Nederland verzorgt de Veiligheidsinformatiebladen (VIB), ook wel bekend als SDS en e-SDS. Zelf meer weten? Tijdens een CLP-sessie wordt duidelijk wat je hoe moet doen.
 • Veiligheidsadviseur
  Heb je wettelijk gezien een veiligheidsadviseur nodig, maar leg je het liever extern neer? Lisam Nederland doet het voor je op projectbasis of vast aantal audit-dagen per jaar
 • Veilig transport van gevaarlijke goederen over de weg (ADR en VLG)
  Lisam Nederland is erkend ADR-adviseur en regelt tijdig voor je alle formaliteiten voor veilig transport van gevaarlijke goederen over de weg.
 • Register gevaarlijke stoffen
  Lisam Nederland helpt het register gevaarlijke stoffen compleet te maken voor je bedrijf.
 • Stoffen screening
  Bevatten de producten stoffen die verboden zijn, rectricties kennen of risico’s met zich meebrengen? Wij helpen je met het controleren of de producten stoffen bevatten die verboden of risicovol zijn.
 • Aanschaf en implementatie van software
  Met software wordt het beheer van gevaarlijke stoffen een stuk eenvoudiger, zoals met Lisam Exess. Wij kunnen je uit ervaring vertellen wat echt goed werkt.
 • Opleiding en coaching
  Lisam Nederland leid jou en/of je mensen op, coacht ze en begeleidt ze. Zo krijgt arbo, milieu en veiligheid daadwerkelijk een vanzelfsprekende plek in je bedrijf!

Benieuwd naar wat Lisam Nederland concreet voor je kan betekenen? Wij bieden onze diensten op maat aan.

Neem contact op

LISAM ExESS Cosmetics