UFI-label

Software als Lisam ExESS en ChemADVISOR bieden
houvast bij uw beheer van gevaarlijke stoffen.
Neem contact op

Uitleg softwaregebruik

Verkoper van Lisam

Veel softwarepakketten

Een UFI-label is verplicht voor downstream-users en importeurs in de toeleveringsketen van producten met gevaarlijke mengsels. Wat houdt UFI precies in en wat moet je doen om je eraan te houden? Bij Lisam Nederland helpen we je graag verder met het toelichten van de regelgeving en bijbehorende verplichtingen.

Gebruik software om een UFI-label te maken voor gevaarlijke stoffen

UFI staat voor Unique Formula Indentifier (Unieke Formule Identificatie) en is verplicht gesteld via Annex VIII CLP (Eu 2017/542). Dit stelt dus dat jouw onderneming in de chemische industrie verplicht is om een UFI-label te plaatsen op de producten met een gevaarlijk mengsel waarop gezondheids- of fysieke gevaren staan. Je moet dan specifieke productinformatie van het product doorgeven aan gifcentra. Hiervoor gebruik je het best de software voor gevaarlijke stoffen van Lisam ExESS®. Hierin is namelijk UFI-generatorsoftware geïntegreerd waarmee je UFI-codes creëert. Deze zijn vervolgens gemakkelijk te printen in de vorm van een UFI-label. De software is speciaal gecreëerd, zodat je het Poison Centre op tijd informeert. 

groepsfoto

Vraag naar meer informatie over de software

Maak unieke codes voor jouw producten via de UFI-generator van Lisam ExESS® zodat deze gemakkelijk te verwerken zijn als UFI-label. Wij zijn er speciaal voor bedrijven in de chemische industrie die op zoek zijn naar een adviseur over gevaarlijke stoffen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Vul hiervoor ons contactformulier in of bel ons 0529 820211.

Bekijk hier de flyer.

Lisam Nederland B.V.