UFI-label

Software als Lisam ExESS en ChemADVISOR bieden
houvast bij uw beheer van gevaarlijke stoffen.
Neem contact op

Uitleg softwaregebruik

Verkoper van Lisam

Veel softwarepakketten

Een UFI-label en PCN notificatie (Poison Centre Notification)is verplicht per 1 januari 2024 voor importeurs, fabrikanten en eindgebruiker in de toeleveringsketen van producten met gevaarlijke mengsels. Heb je met spoed een UFI nummer nodig of moet je een notificatie doen op de ECHA portal? Bij Lisam Nederland helpen we je graag!

Gebruik ExESS om een UFI-label en een PCN notificatie te maken

UFI staat voor Unique Formula Indentifier (Unieke Formule Identificatie) en is verplicht gesteld via Annex VIII CLP (Eu 2017/542). Dit stelt dus dat je verplicht bent om een UFI-label te plaatsen op de producten met een gevaarlijk mengsel waarop gezondheids- of fysieke gevaren staan. Je moet dan specifieke productinformatie van het product doorgeven aan gifcentra. Hiervoor gebruik je het best de software voor gevaarlijke stoffen van Lisam ExESS®. Hierin is namelijk UFI-generatorsoftware geïntegreerd waarmee je UFI-codes creëert. Deze zijn vervolgens gemakkelijk te printen in de vorm van een UFI-label. Met Exess doe je de notificatie via de ECHA portal geheel geautomatiseerd (PCN notificatie). De PCN module is speciaal ontwikkeld, zodat je je productnotificatie eenvoudig kunt doen bij het Poison Centre.

groepsfoto

Vraag naar meer informatie over de software

Maak de juiste codes voor jouw producten via de UFI-generator van Lisam ExESS® zodat deze gemakkelijk te verwerken zijn als UFI-label. Of maak het complete PCN-dossier met ExESS via een wizard. Wij zijn er speciaal voor bedrijven in de chemische industrie die op zoek zijn naar een adviseur over gevaarlijke stoffen. Neem contact met ons op voor meer informatie. Vul hiervoor ons contactformulier in of bel ons 0529 820211.

Bekijk hier de flyer.

LISAM ExESS Cosmetics